Pôst s eRkom

Milí rodičia, milé deti.

Pripravili sme pre vás v eRku  tento pôstny námet, aby ste v pôstnom období spolu s Vašimi deťmi premenili svoje srdcia, načerpali veľa duchovnej sily a od Pána prijali mnoho milostí.

Ako funguje pôstna aktivita?

1. Obdĺžnik v hornej časti je určený pre meno dieťaťa.

2. Celé srdce je rozdelené na 6 pôstnych týždňov. V jednotlivých častiach sú nakreslené kvietky a plamene sviečky, určené na vyfarbovanie. Ak sa v daný deň podarí dieťaťu spraviť dobrý skutok, môže si vyfarbiť kvietok. Ak sa pomodlí modlitbu, vymaľuje si plamienok. Na každý deň sme vymysleli výzvu akú modlitbu a aký dobrý skutok by sme mohli vykonať. Samozrejme je možné prispôsobiť výzvu vzhľadom na vek dieťaťa. Aspoň sa pokúsiť o výzvu. Samozrejme sa ráta každý dobrý skutok a modlitba. Nie je nutnosť sa držať výzvy.

Pozývame rodičov do tejto aktivity a tak stráviť krásny pôst so svojimi deťmi.

3. Pôstna aktivita začína v prvý deň pôstu (Popolcová streda), kedy začíname vyfarbovať kvietky a plamienky v prvom týždni. Pôstne nedele nerátame medzi pôstne dni. Každú nedeľu si totiž pripomíname Pánovo zmŕtvychvstanie a Jeho víťazstvo nad smrťou. Nevyfarbujeme teda kvietky a plamienky a namiesto toho vždy v nedeľu vymaľujeme (červenou farbou) časť srdca s názvom príslušného týždňa, v 1. pôstnu nedeľu – 1. pôstny týždeň, atď. 40 dňový pôst končí na Bielu sobotu, kedy by malo byť celé srdce zaplnené (premenené) modlitbou a dobrými skutkami a tak pripravené na Veľkonočné posolstvo.  

Sme si vedomí, že mnohí rodičia nemajú facebook a preto budeme zverejňovať aktivity/výzvy na farskej stránke https://koseca.fara.sk/. Nájdete priamo na hlavnej stránke alebo v Spoločenstvá – eRko- eRko Košeca.

Každý deň zverejníme výzvu aj na https://www.facebook.com/eRkoKoseca akú modlitbu a dobrý skutok môžeme spraviť. Aktivitu Obnov si srdce môžete si stiahnuť tu:

Tiež si môžete stiahnuť materiály krížovej cesty pre deti:

Kto by nemohol vytlačiť danú aktivitu prosím ozvite sa na erkokoseca@gmail.com a radi Vám ju doručíme do schránky.

Želáme Vám požehnané pôstne obdobie vaši animátori.