4. pôstny týždeň

Ahojte kamaráti.

Ako sa máte? Dúfam, že ste všetci zdraví. Pripravili sme si pre vás aktivity aj na 4. pôstny týždeň. Poďme sa pozrieť čo nás čaká:

15.03.2021 Pondelok:

Pomodlím sa modlitbu za rodičov: Dobrý Ježišu, ďakujem ti za našich rodičov. Ďakujem, že si ich stvoril. Ďakujem, že sa o mňa a o mojich súrodencov môžu starať. Ďakujem, že sa o nás starajú, keď sme chorí. Ďakujem, že nás rozveselujú, keď sme smutní. Prosím ochraňuj ich. Pomáhaj im v práci. Daj im prosím silu naďalej sa o nás starať a vychovávať z nás Tvoje deti. Prosím pomáhaj im viesť nás k Tebe a učiť nás žiť život s Tebou. Chválim Ťa a ďakujem ti teraz, i v každom čase. Amen

Poctivo sa pripravím na ďalší deň do školy a pomôžem súrodencovi s úlohami.

16.03.2021 Utorok:

Dnes si nájdem čas na nebeskú Matku a pomodlím sa s Ňou desiatok bolestného ruženca. Na každom zrniečku poviem, za čo chcem prosiť. Poprosím rodičov, aby sa modlili so mnou.

Spravím pre svoje zdravie dobrý skutok. Zacvičím si aspoň 10min.

17.03.2021 Streda:

Dnes sa skúsim naučiť verš zo Sv. Písma (ľubovoľný) alebo prečítam si ho a porozmýšľam o čom je ten úryvok.

napríklad: Dám ti múdrosť a poučím ťa o ceste, ktorou máš kráčať, poradím ti a budem ťa mať stále na očiach (Žalm 32:8)

Cti svojho otca a svoju matku, aby si dlho žil na zemi, ktorú ti dá Pán, tvoj Boh (Exodus 20, 12)

Lekára nepotrebujú zdraví, ale chorí. Neprišiel som volať spravodlivých, ale hriešnikov. (Mk 2,17)

Ak počasie dovolí, tak pôjdem na prechádzku.

18.03.2021 Štvrtok:

Dnes sa môžem pomodliť Verím v Boha, keďže Ho mám veľmi rád a chcem Mu preukázať svoju lásku k Nemu. Taktiež sa môžeme s rodičmi zahrať nejaké obľúbené spoločenské hry.

19.03.2021 Piatok:

Spolu s rodinou sa pomodlím krížovú cestu. Je piatok a dnes sa postím od čipsov, popcornu, tyčiniek a iných slaností. Vydržím to aspoň pol dňa? Kto vydrží celý deň?

20.03.2021 Sobota:

Keďže si veľmi vážim svojich rodičov a mám ich rád, pomôžem im s tým, o čo ma poprosia. Nebudem im odvrávať a budem sa snažiť celý deň poslúchať na prvé slovo . Večer sa s nimi pomodlím modlitbu za sv. otca pápeža Františka.

21.03.2021 Nedeľa: Pozrieme si s celou rodinou svätú omšu. Venujem čas rodine.

Prajeme Vám požehnaný týždeň. Veľa zdravia, radosti, lásky. Myslíme na Vás a kľudne nám napíšte/ pošlite fotku ako sa vám darí plniť pôstnu výzvu. Ak máte otázky poprípade nápady na aktivity…. neváhajte nás kontaktovať.

mail: erkokoseca@gmail.com

fb: eRko Košeca

mobil: 0944 587 640

S láskou vaši animátori.

(Obrázok od enosawis z Pixabay) /(Obrázok od OpenClipart-Vectors z Pixabay)