Podomová návšteva Panny Márie Zázračnej medaily

Podomová návšteva Panny Márie zázračnej medaily


Našu farnosť dňa 11.12.2016 navštívila sestra Gemma zo spoločnosti dcér kresťanskej lásky sv. Vincenta de Paul v Nitre. Po sv. omši nás oboznámila s projektom podomovej kaplnky p. Márie a odozvou na túto návštevu bolo dňa 19.01.2017 posvätenie prvej podomovej kaplnky u nás v Košeci. Prvou navštívenou rodinou bola r. Mikušková. Aktuálne je do tohto apoštolátu zapojených 42 rodín. Do každej prihlásenej domácnosti prichádza Kaplnka Panny Márie na týždeň (približne dvakrát do roka). Rodina prijímajúca kaplnku sa modlí modlitbu prijatia (leták putujúci s kaplnkou), môže pri nej zažať sviečku a ozdobiť ju kvetmi na znak úcty a lásky. Odporúča sa v tomto týždni venovať viac času osobnej a spoločnej modlitbe a denne sa zasväcovať Panne Márii. Pred odovzdaním kaplnky nasledujúcej rodine sa členovia rodiny pomodlia modlitbu
rozlúčky. Kaplnka zostáva natrvalo vo farnosti. Panna Mária rozdáva veľa milostí, mnohí vydávajú svedectvá o jej pomoci. Svedectvá a zážitky s Pannou Máriou môžu rodiny zapísať do zošita, ktorý putuje spolu s kaplnkou.


Cieľom podomovej návštevy Panny Márie je, aby sa členovia rodiny stretávali pri spoločnej modlitbe, a aby sa stala skutočnosťou myšlienka sv. Jána Pavla II.:

„Rodina, ktorá sa spolu modlí, zostáva jednotná.“


Podomová návšteva Panny Márie zázračnej medaily je apoštolátom evanjelizácie Združenia zázračnej medaily.